top of page

Linka papír - Törőcsik Katalin műhelyében

Picture1.png

Középiskolás koromban kezdtem el egyedi papírtárgyakat készíteni, ezeket részben vagy egészben papírhulladékok felhasználásával, összeragasztással, kasírozással hoztam létre.

 

Mindig szerettem kisplasztikákat csinálni, érdekeltek a kollázsok és az assemblage-ok, vonzódtam a papírhoz, az applikációs technikákhoz és a ragasztáshoz. Ebből adódott, hogy a csomagolástervezés szakot választottam az egyetemen. 

A dobozok, a könyvek, a papírbábok és a papírmasé tárgyak készítése kimeríthetetlenül izgalmas tevékenység számomra. A papír mellett más anyagokkal is dolgozom: eldobott fémtárgyakkal, műanyag apróságokkal, nippekkel, a hétköznapi élet kellékeivel, amelyek műveimben találkoznak, látszólag rendezetlenül, és új életüket élik. Műveimet és a hozzájuk felhasznált apró tárgyakat tematikusan és színvilágukban is eggyé formálom.

Dobozaim a papírmasé technikának köszönhetően nagyon masszívak, kemények és tartósak. Tarhatunk bennük ékszereket, apró kincseket, emléktárgyakat, csomagolt édességeket, fontos apróságokat, írószereket.

Linka papír
Elérhetőségek a közösségi oldalakon:

https://www.facebook.com/linkapapir
https://www.instagram.com/linkapapir

bottom of page