Adatkezelési tájékoztató

I. Adatkezelő

Szolgáltató neve: Hauk Ilona
Adószám: 69698523-1-42
Nyilvántartási szám: 53555810
Telefonszáma: 70-602 7705
Weboldal címe: ilonahauk.com
E-mail címe: ilona.hauk.ih@gmail.com

II. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatok olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

III. A kezelt személyes adatok köre, jogalapja, az adatkezelés célja és időtartalma

KAPCSOLATFELVÉTEL– hozzájárulásod alapján (GDPR 6. cikk 1. bek. a) pont)

Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az ilona.hauk.ih@gmail.com e-mail címre várom, ebben az esetben haladéktalanul törölni fogom a rólad kezelt személyes adatot, kivéve, ha más célból is kezeljük azt. Például a nevedet törölhetem a levelezőrendszeremből, de a számlák között megmarad, mert jogi kötelezettségem a számviteli bizonylatok megőrzése.

Kapcsolatfelvétel telefonon: 

  • Kezelt személyes adatok: telefonszám, név

  • Adatkezelés célja: Kapcsolatfelvételi lehetőség telefonon vagy elektronikus úton, tájékoztatás kérése a szolgáltatásainkról, visszahívás kérése.

  • Adatkezelés időtartama: Havonta automatikusan törlődik

Kapcsolatfelvétel e-mailen:

  • Kezelt személyes adatok: név, e-mail cím és minden olyan személyes adat, amelyet az üzenetben elhelyezel

  • Adatkezelés célja: Kapcsolatfelvételi lehetőség telefonon vagy elektronikus úton, tájékoztatás kérése a szolgáltatásainkról, visszahívás kérése.

  • Adatkezelés időtartama: Hozzájárulás visszavonásáig, levelezőrendszer minden év januárjában kerül felülvizsgálatra.

Kapcsolatfelvétel űrlapon: 

  • Kezelt személyes adatok: név, e-mail cím, telefonszám, üzeneted tartalma

  • Adatkezelés célja: Kapcsolatfelvételi lehetőség telefonon vagy elektronikus úton, tájékoztatás kérése a szolgáltatásainkról, visszahívás kérése.

  • Adatkezelés időtartama: Hozzájárulás visszavonásáig, levelezőrendszer minden év januárjában kerül felülvizsgálatra.

SZOLGÁLTATÁSAINK TELJESÍTÉSE– szerződéses jogalap (GDPR 6. cikk 1. bek. b) pont)

Ajánlatkérés:

  • Kezelt személyes adatok: név, e-mail cím, telefonszám, üzenet 

  • Adatkezelés célja: Kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítás, tájékoztatás nyújtása levélben ügyfeleink kezdeményezésére

  • Adatkezelés időtartama: Az ajánlat elfogadása esetén 5 év. Ha nem kerül elfogadásra az ajánlat, levelezőrendszer évenkénti felülvizsgálata során törlés, törlési kérelem esetén is törlés.

Megrendelés: 

  • Kezelt személyes adatok: név, e-mail cím, üzenet 

  • Adatkezelés célja: Ügyfelem beazonosításához feltétlenül szükséges adatok, kezelésének célja: kapcsolattartás az ügyfelünkkel és a szerződés teljesítése.

  • Adatkezelés időtartama: 5 év

Konzultáció személyesen vagy telefonon: 

  • Kezelt személyes adatok: név, e-mail cím vagy telefonszám, időpont 

  • Adatkezelés célja: Szerződés teljesítése

  • Adatkezelés időtartama: Szerződés fennállása, évente felülvizsgálat

Szerződés:

  • Kezelt személyes adatok: természetes személy neve és személyi azonosító adatai (anyja neve, születési hely és idő, lakcím), bankszámlaszám, szerződés tárgyától függően egyéb azonosító adatok (telefonszám, e-mailcím); egyéni vállalkozó neve, lakcíme, nyilvántartási száma, adószáma, jogi személy partnerek kapcsolattartójának neve, elérhetősége, jogi személy képviselője

  • Adatkezelés célja: szerződési feltételek rögzítése írásban, a szerződő partner beazonosításához és a szerződés teljesítéséhez feltétlenül szükséges adatokkal

  • Adatkezelés időtartama: Fotózásnál: Szerzői jogi érvényesítéséig megőrzöm, de felülvizsgálom a képeimet évente, Grafikai munkáknál 5 év.

Képek átadása:

  • Kezelt személyes adatok: Képmás-kidolgozott képek

  • Adatkezelés célja: Szerződés teljesítése

  • Adatkezelés időtartama: Feltöltéstől számított egy hónapig

  • Képek tárolása:​

  • Kezelt személyes adatok: Képmás-kidolgozott képek

  • Adatkezelés célja: Szerződés teljesítése

  • Adatkezelés időtartama: Szerzői jogi érvényesítéséig megőrzöm, de felülvizsgálom a képeimet évente

SZOLGÁLTATÁSAINK ELLENÉRTÉKÉNEK KIEGYENLÍTÉSE– szerződéses jogalap (GDPR 6. cikk 1. bek. b) pont)

Fizetés átutalással:

  • Kezelt személyes adatok: név, bankszámlaszám

  • Adatkezelés célja: Szerződés teljesítése a vásárló által választott fizetési móddal.

  • Adatkezelés időtartama: 5 év a számlakivonatok megőrzési ideje

SZÁMLÁZÁS– jogi kötelezettség (GDPR 6. cikk 1. bek. c) pont); a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. (bizonylatok megőrzési határideje) és az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) számla kötelező elemei

Számlázás:

  • Kezelt személyes adatok: számlázási név, számlázási cím

  • Adatkezelés célja: Számlázási kötelezettség teljesítése

  • Adatkezelés időtartama: 5 év 

JOGI SZEMÉLY PARTNEREINK, KAPCSOLATTARTÓK ADATAINAK KEZELÉSE– jogos érdek alapján (GDPR 6. cikk 1. bek. f)

Jogi személy partnerek, beszállítók természetes személy képviselőinek  és kapcsolattartóinak elérhetőségi adatai:

  • Kezelt személyes adatok: a természetes személy neve, munkahelyi címe, telefonszáma, e-mail címe, foglalkozása

  • Adatkezelés célja: Szakmai és üzleti kapcsolattartás azon partnereinkkel, akikkel alkalomszerűen vesszük fel a kapcsolatot

  • Adatkezelés időtartama: Üzleti vagy szakmai kapcsolat fennállásáig, tiltakozásig

FÉNYKÉPEK NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALA– hozzájárulásod alapján (GDPR 6. cikk 1. bek. a) pont és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. 2:48. § (hozzájárulás a nyilvánosságra hozatalhoz)

 

Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az ilona.hauk.ih@gmail.com e-mail címre várok, ebben az esetben haladéktalanul törölni fogom a nyilvánosságra hozott képet.

Képek nyilvánosságra hozatala:

  • Kezelt személyes adatok: képmás-kidolgozott referencia képek

  • Adatkezelés célja: tevékenység bemutatása, referencia képek közzététele

  • Adatkezelés időtartama: hozzájárulás visszavonásáig, vagy törlésig

 

 

FACEBOOK OLDAL ÉS CSOPORT MŰKÖDTETÉSE– hozzájárulásod alapján (GDPR 6. cikk 1. bek. a) pont

A Facebookkal közös adatkezelők vagyunk. A közös adatkezelésről szóló tájékoztatást a Facebook oldalamon elhelyeztem el a Jegyzetek/Notes lapfülön.

Facebook oldal:

  • Kezelt személyes adatok: név, nyilvános profil, nyilvános megosztások, bejegyzéskedvelések, hozzászólások, privát üzenetek

  • Adatkezelés célja: tevékenységem iránt érdeklődők részére rövid hírek megosztása, eseményekről és új szolgáltatásokról tájékoztatás

  • Adatkezelés időtartama: hozzájárulás visszavonásáig

SÜTIK KEZELÉSE

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogatsz meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban a hozzájárulásod.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:
A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető a számodra.. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a weboldalhasználatodról, például, hogy mely oldalakat látogatod leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kapsz a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használom. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a nekem, hogy pontosabb képet kapjanak tevékenységeidről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsen meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.

Munkamenet cookie: Ezek a sütik a tartózkodási helyedet, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.

Referer cookiek: Azt rögzítik, hogy milyen külső oldalról érkeztél az oldalra. Élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Facebook pixel (Facebook cookie): A Facebook-képpont olyan kód, amelynek a segítségével a honlapon jelentés készül a konverziókról, célközönségek állíthatók össze, és részletes elemzési adatokat kapok a látogatók honlap használatáról. A Facebook pixel segítségével számodra személyre szabott ajánlatokat, hirdetéseket jeleníthet meg a Facebook felületén. A Facebook adatkezelési szabályzatát itt tanulmányozhatja: https://www.facebook.com/privacy/explanation

 

Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadhatod a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 30 nap.

A saját böngészőben lehetőség van a sütik kikapcsolására:

IV. Rajtam kívül ki ismeri meg a személyes adatokat?

Tárhelyszolgáltatás:
wix.com
(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához és a levelezőrendszerhez,  szerver karbantartási munkálatok. Elsődleges feladatuk a személyes adatok tárolása, valamint a megfelelő biztonsági szint elérésében a segítségnyújtás nekünk).

Könyvelés:
Tóth Mária Anikó ev.
asz: 63391819-1-42
Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz, más számviteli bizonylatokhoz. Adatfeldolgozói szerződést kötöttünk.

Facebook Inc., – közös adatkezelés
Menlo Park, Kalifornia, Egyesült Államok

CIB Bank Zrt. – önálló adatkezelő
www.cib.hu; +36 (1) 4 242 242
Hozzáférés a bankszámla kivonatokhoz, a természetes személyek nevéhez és bankszámla számához átutalással történő fizetés esetén.

Google Suite – Google Inc.,
Mountain View, California, USA

Microsoft Corporation One

Microsoft Way Redmond, WA 98052-7329 USA Tel: (425) 882-8080 Fax: (425) 706-7329 http://www.microsoft.com

V. Adattovábítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére nem továbbítunk személyes adatot.

VI. Jogok biztosítása

A következő személyes adatkategóriákban találkozhatunk személyes adataiddal:
neved, e-mail címed, telefonszámod, számlázási neved, számlázási címed, foglalkozásod vagy fényképed (ha a leveleid végén megjeleníted), bankszámlaszámod, levelezési címed, hozzászólásaid különböző felületeken, esetleg videófelvétel rólad.

 

Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhetsz a következő jogosultságokkal:

  1. Hozzáférés a személyes adatokhoz

Jogosult vagy visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e és ha igen, tájékoztatlak, miért kezelem ezeket, milyen adatokat kezelek, kinek adom át, meddig tárolom, milyen egyéb jogokat biztosítok neked, hol tehetsz panaszt stb.

2. Helyesbítéshez való jog

Ha elírtam a nevedet, a telefonszámodat, az e-mail címedet, vagy bármely más személyes adatodat, kérésedre helyesbítem, vagy kiegészítem azokat. Ha valakinek átadtam a személyes adataidat, neki is szólok, javítsa, amit javítani kell. A videó és a fénykép manipulálása nem tartozik ide.

3. Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog

Kérned sem kell, automatikusan törlöm indokolatlan késedelem nélkül az összes személyes adatot rólad, ha visszavontad a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezelésemhez, vagy már nincs szükségem az adatokra abból a célból, amiért elkértem.
Ha jogalap nélkül kezeltem rólad egy személyes adatot, ami nehezen elképzelhető, szintén törölni fogom.
A jogos érdeken alapuló adatkezelésem ellen tiltakozhatsz, azonnal törlöm az adataidat.
Személyes adatod nyilvánosságra hozatalánál, élni szeretnél az elfeledtetéshez való jogoddal, megteszem az ésszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsam neked.

4. Személyes adatok korlátozásához való jog

Ha úgy gondolod, nem kezelem pontosan a személyes adataidat, kérheted a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.
Azt már írtam, elképzelhetetlen, hogy jogalap nélkül kezeljek rólad személyes adatot, de ha mégis, törlés helyett a korlátozást is kérheted.

Előfordulhat, hogy törölni szeretnék egy adatot, de neked van rá szükséged, mert pl. jogi igényeid érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheted, hogy törlés helyett korlátozzam a személyes adatok kezelését, azaz tartogassam még kicsit.
Ezekben az esetekben csak tárolnom szabad az adatokat.

5. Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Jogos érdeken ez az adatkezelésem van, ha tiltakozol, azonnal törlöm az adataidat.

6. Adathordozhatóság

Kérheted, hogy az automatizált módon történő adataidat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjam neked, vagy elküldhetem egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheted, ha adatkezelésem jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés.

7. Automatizált döntéshozatal

A GDPR biztosítja ezt a jogot neked, de mivel ilyen tevékenységet nem folytatok ezt a jogot nem tudom biztosítani.

 

VII. Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatok, beleértve a profilalkotást sem.

 

VIII. Panasz

Ha nem velem szeretnél társalogni, bíróság előtt is érvényesítheted a jogaidat. Erre polgári per keretében van lehetőséged. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelyed szerinti törvényszékre kell benyújtanod a keresetet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találod:http://birosag.hu/torvenyszekek ).

IX. Megfelelő biztonság

Biztonsági rendszerem kialakítása során figyelembe vettem a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

Honlapom, tárhelyem és szerverem biztonságáról tárhelyszolgáltatóm gondoskodik. Tanúsítványok, jogtiszta szoftverek, vírusírtók, bonyolult jelszavak védik a rendszerünket.

X. Egyebek

Egyéb rendelkezések:

Tájékoztatónk 2020. július 14-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanom kell, felülvizsgálom a tartalmat. Ha vállalkozásom tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezetek be, szintén átírom, kiegészítem.

A tájékoztatóban nem részletezett kérdésekben irányadónak tekintett jogszabály: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről.

 

Adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen Adatvédelmi Tájékoztató egyoldalú módosítására. A módosítás a Weboldalon történő közzététellel válik hatályossá. A Weboldal szolgáltatásainak a módosítást követő igénybevételével Érintett tudomásul veszi az Adatkezelési Tájékoztató módosítását.

 

Kelt: 2020. július 14.

All Rights Reserved © 2020 Ilona Hauk 
Adatkezelési tájékoztató

ilona.hauk.ih@gmail.com

+36 70 602 7705